Falcon Hills

Awatar użytkownika
oldi
Podziękował;: 1493 razy
Otrzymał podziękowań: 3339 razy

Falcon Hills

Post autor: oldi »

Sami sobie dziś się dziwimy (zapewne czas nas posunął w ocenie i wygoda stała się dostępna), że byliśmy tam czterokrotnie.
Poniżej parę słów opinii mojej z 2011 roku na jednym z portali turystycznych.
W hotelu Falcon Hills byliśmy już trzeci raz, zawsze przyjmowani i traktowani przez obsługę jak rodzina.
Ten familijny klimat niewątpliwie jest olbrzymim plusem, podobnie jak i plusem była kuchnia.
Niestety najwyraźniej porewolucyjne porządki spowodowały mniejsze obłożenie hotelu przez turystów,
zwłaszcza z Anglii, co przełożyło się na gorsze niż przy poprzednich dwóch naszych wizytach menu.
W odróżnieniu od innych wyżej klasyfikowanych hoteli 3+ gwiazdkowy Falcon Hills oferuje w opcji all inclusive
na przykład lody czy też nielimitowaną ilość butelkowej wody mineralnej.
W 2011 roku sprowadzono do hotelu grupę animacyjną Samara co okazało się strzałem w dziesiątkę.
Wszelkiego rodzaju zabawy integracyjne jak wybory Miss czy też Mistera hotelu, dyskoteki dla dzieci i konkursy piosenek,
wspólne wyjazdy do nowoczesnego centrum handlowo-rozrywkowego Soho, sporty wodne,
siatkówka (plażowa ale na wspaniale pielęgnowanej trawie), kręgle, bilard i sporo innych nie dają chwili wolnego dla czystego leniuchowania.

Hotel

Wprawdzie hotel już ma trochę lat, lecz załoga na bieżąco usuwa wszelkie niedogodności.

Pokoje

Salonów tu nie ma, ale po co to komu w czasie wakacji.

Gastronomia

Bywało lepiej !

Sport

Baseny są dwa, plaże trzy (2 płatne).
Sport pojawił się wraz z grupą animatorów.

Położenie

Blisko do Old Marketu, delfinarium, Il Mercato. Markety z art. spożywczymi w odległości 300 metrów. Bezpłatny bus do Naama Bay.

Porady

Internet bezpłatny wi-fi dostępny w Il Mercato, można wieczorkiem w ciekawej architekturze tego markowego centrum handlowego pogadać z rodzinką.

Stosunek jakości do ceny

powyżej oczekiwań

Polecamy ten hotel dla rodzin z dziećmi, nastawionym na zwiedzanie, niewymagającym.
Z perspektywy czasu i późniejszych miejsc pobytu w Egipcie ciężko wyobrazić sobie, że cztery razy znosiliśmy
fakt, że na plaży nie było nic w ramach all inclusive. Jednak fascynacja miejscem, ludźmi i życiem podwodnym
w Morzu Czerwonym sprawiała, że woda mineralna z hotelu podprawiona limonką i parę drożdżówek z śniadania
(nikt nie robił problemów z ich zabraniem, dostępne były w barze w lobby jak i sama woda) wystarczały nam
na "plażowanie" od 9 rano do 17:30 gdy ostatni bus zabierał nas z powrotem do hotelu.
Tyle sentymentu do ludzi (patrząc na zdjęcia wiem kto jest kim i jak się nazywa) oraz miejsca
nie wywołał w nas już potem żaden hotel.
Załączniki
Egipt 2012 0507.JPG
Egipt 2012 0261.JPG
Egipt 2011 681.JPG
Egipt 2010 160.JPG
Egipt 2009 251.JPG
Egipt 2009 246.JPG
Egipt 2009 237.JPG
Egipt 2009 232.JPG
Egipt 2009 179.JPG
Egipt 2009 092.JPG
Egipt 2009 072.JPG
Egipt 2009 071.JPG
Egipt 2009 050.JPG
Za ten post autor oldi otrzymał podziękowanie:
McJack (23 maja 2022, 11:18)
Świat stoi na opak. Nie jest dobrze, ale zeby miało być tak cołkiem źle, to tego nie powiym.
Ksiądz Józef Tischner
Awatar użytkownika
oldi

Re: Falcon Hills

Na poniższych zdjęciach sama rodzina, znajomi i przyjaciele :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To nie jest reklama portalu gdzie jako świeży w miarę maniak Egiptowa (bucem w 👳🏿 turbanie 👳🏽‍♂️ za to zwanym :lol: )
opinię z zdjęciami swego czasu wstawiłem.
Więcej grzechów nie pamiętam (bo już potem nie pisałem opinii nigdzie tylko na forum),
za wszystkie ("miłość" do: obcych miejsc, ludzi wszystkich, historii i przyrody) serdecznie żałuję!
Poprawy nie obiecuję do samego końca: mojego lub jego czyli Egiptu!
Za ten post autor oldi otrzymał podziękowanie:
McJack (23 maja 2022, 11:16)
Świat stoi na opak. Nie jest dobrze, ale zeby miało być tak cołkiem źle, to tego nie powiym.
Ksiądz Józef Tischner
Awatar użytkownika
Shibuya
Podziękował;: 400 razy
Otrzymał podziękowań: 831 razy

Post autor: Shibuya »

Pamiętam, jak latałeś do tego hotelu dawno, dawno temu :)
Kiedy coś kochasz, po prostu to rób ... ;)
Awatar użytkownika
oldi

Shibuya pisze: 29 sie 2021, 12:32 Pamiętam, jak latałeś do tego hotelu dawno, dawno temu :)
I poleciałbym jeszcze raz gdyby nie kosmiczne ceny za "słabsze" hotele w Sharm el Sheikh,
za mniejsze pieniądze mam na przykład Pensee, które jako hotel przegrywa z Falcon Hillsem,
ale ma jedno - rafę pod nosem (już nawet bar na plaży z napojami wyłącznie, bez obiadu
czy przekąsek jak wcześniej nie jest przeszkodą).
Ksiądz Józef Tischner
Awatar użytkownika
Shibuya
Podziękował;: 400 razy
Otrzymał podziękowań: 831 razy

Post autor: Shibuya »

Sharm niestety stało się mało atrakcyjnym kierunkiem dla nas :(
Kiedy coś kochasz, po prostu to rób ... ;)
Zablokowany